LinkedIn Twitter

Artikelen


  15-4-2012
Gemeentehuis Lansingerland
Eind september opent gemeente Lansingerland letterlijk haar nieuwe deuren. Met haar splinternieuwe onderkomen, een statig publieks- en bestuursgebouw met daarachter een transparant kantoorgebouw, laat de gemeente zien waar zij voor staat: openheid, duurzaamheid
en een nauwe verbondenheid met haar burgers.  
 
Lees meer  
  15-4-2012
28 verdiepingen duurzaam wonen
Wonen in je element prijkt op de projectwebsite waarmee de vijf partners gemeente Spijkenisse, Vorm ontwikkeling, Maasdelta, Dura Vermeer en Ballast Nedam hun gezamenlijke nieuwbouwplan ‘De Elementen’ presenteren. Beter kunnen wij dit omvangrijke project in Spijkenisse niet omschrijven.  
 
Lees meer  
  11-4-2012
Project mag eerder stilgelegd door lawaai
Projecten kunnen eerder worden stilgelegd nu de begrenzing van bouwlawaai in het Bouwbesluit is opgenomen. Dat stelt Marieke Koek, projectleider bij bouwfysisch en akoestisch ingenieursbureau Cauberg-Huygen.  
 
Lees meer  
  16-3-2012
Coulissenscherm houdt woningen langs wegen stil
Een ‘overmaatse suskast’ dempt het verkeerslawaai in de nieuwe woningen aan de Laan van Spartaan in Amsterdam. Cauberg-Huygen Raadgevende Ingenieurs uit Rotterdam ontwikkelde de ‘suskast’ uit verticale geluidabsorberende panelen. Als coulissenscherm houdt het systeem ook de woningen stil in het project The Edge in Nieuwegein. De twee projecten delen de primeur.  
 
Lees meer  
  15-3-2012
Het Scheepvaartkwartier: wonen aan een gracht in Osdorp
Het centrum van de naoorlogse Amsterdamse wijk Osdorp wordt omgevormd tot een aantrekkelijk woongebied met een typisch Amsterdamse kwaliteit als de aanwezigheid van water. Ten zuiden van grootwinkelcentrum Osdorpplein verrijst Het Scheepvaartkwartier: zeven woontorens op een ondergrondse parkeerkelder aan een nieuw gegraven, 25 meter brede gracht. HSB Bouw is hoofdaannemer van het project, dat in 2013 klaar moet zijn.  
 
Lees meer