LinkedIn Twitter

Artikelen


  15-12-2011
Amsterdam-Zuidoost vernieuwt winkelcentrum Kraaiennest
Aan de Karspeldreef, één van de hoofdaders van Amsterdam-Zuidoost, verrijst een nieuw winkelcentrum: De Kameleon. Het zwaar verouderde winkelcentrum Kraaiennest in de Bijlmer was nodig aan vervanging toe. “Het indrukwekkende complex dat in drie jaar tijd gebouwd wordt, grenst aan het metrostation Kraaiennest”, vertelt Rob de Waal, projectleider bij eigenaar Woningstichting De Key.  
 
Lees meer  
  15-12-2011
Studeren en werken in een 'glazen jas'
De Christelijke Agrarisch Hogeschool Dronten krijgt op haar campusterrein een nieuw hoofdgebouw voor 1.200 studenten. De bestuurders van de school raakten geïnspireerd door 'Bouwen met Groen en Glas'. Het nieuwe hogeschoolgebouw wordt geïntegreerd in een tuinkas met een zeer innovatieve klimaatbeheersing.  
 
Lees meer  
  14-12-2011
‘Je geeft iets terug aan de stad ’
Bij het ontwerp van een school komt veel kijken. Het gebouw moet om te beginnen praktisch, toekomstgericht en duurzaam zijn. Daarbij legt architect Jurriaan van Stigt van LEVS architecten de focus op de omgeving. “In een stad leeft jong en oud door elkaar. Een grote school is een dynamische plek, dat schuurt soms een beetje. Ik zie het als onze taak om iets terug te geven aan de stad.”  
 
Lees meer  
  28-11-2011
Akoestici bellen wel maar app-en niet
Tijdens de conferentie Geluid, Trillingen en Luchtkwaliteit op 8 en 9 november 2011 in Nieuwegein, konden bezoekers hun geluidmeetapp laten testen. De testopstelling trok veel belangstelling en vijftien bezoekers hebben hun app ook echt laten testen.  
 
Lees meer  
  17-11-2011
Provincie Noord-Holland scoort met duurzaam kantoor
Het betonnen geraamte van het kantoor van de provincie Noord-Holland op het Houtplein in Haarlem, maakt duidelijk dat het gebouw momenteel een ingrijpende renovatie ondergaat. Vanwege het duurzame karakter van deze renovatie heeft het voormalige ministerie van VROM het project al beloond met de NESK-prijs (Naar Energie neutrale Scholen en Kantoren). Dankzij de renovatie schiet de gpr-score omhoog van ongeveer 5 naar ruim 9.2 (op een schaal van 10).  
 
Lees meer