LinkedIn Twitter

Artikelen


  17-11-2011
Provincie Noord-Holland scoort met duurzaam kantoor
Het betonnen geraamte van het kantoor van de provincie Noord-Holland op het Houtplein in Haarlem, maakt duidelijk dat het gebouw momenteel een ingrijpende renovatie ondergaat. Vanwege het duurzame karakter van deze renovatie heeft het voormalige ministerie van VROM het project al beloond met de NESK-prijs (Naar Energie neutrale Scholen en Kantoren). Dankzij de renovatie schiet de gpr-score omhoog van ongeveer 5 naar ruim 9.2 (op een schaal van 10).  
 
Lees meer  
  14-11-2011
Kotmanpark Enschede: Isolatie is de beste investering
Met het complex Kotmanpark in Enschede zetten AM en woningcorporatie De Woonplaats een nieuwe stap in de ontwikkeling van energieneutrale gebouwen. Woningcorporatie De Woonplaats streeft er zelfs naar in 2015 energieneutrale huizen te bouwen.  
 
Lees meer  
  15-10-2011
Gildenplein: meer dan een brede school
Aan de Schepenenstraat in Gorinchem, waar voorheen twee basisscholen en een sporthal stonden, verrijst het Gildenplein. Een multifunctioneel complex met openbaar en bijzonder onderwijs, kinderopvang, sportfaciliteiten en een uitgebreid aanbod sociaal-culturele activiteiten. Gezamenlijkheid is in dit project het sleutelwoord. Niet alleen voor de gebruikers van het pand, maar ook binnen het bouwteam.  
 
Lees meer  
  15-10-2011
Sportcomplex met stalen spieren
Het Wagnerplein in Tilburg ondergaat een herontwikkeling. Koploper in dit grootschalige project is sportcomplex Drieburcht, dat met zijn sterke stalen skelet en monolithische body het toonbeeld van sportiviteit is. Aannemers Heerkens van Bavel Bouw en Van Wijnen bundelden hun krachten en brengen dit functioneel, maar fraai vormgegeven gebouw in topvorm.  
 
Lees meer  
  14-10-2011
Cauberg-Huygen en BDG voorzien gebouw van extra jas
De nieuwbouw van de Christelijke Agrarische Hogeschool in Dronten krijgt een glazen tuinbouwkas als omhulsel. Een verwijzing naar het agrarische karakter van het onderwijs. Maar de klimaatomstandigheden in een doorsneekas zijn bepaald niet prettig voor mensen. Daarom hebben ingenieursbureau Cauberg-Huygen en architectenbureau BDG een slim klimaatconcept bedacht.  
 
Lees meer