LinkedIn Twitter

Artikelen


  15-8-2011
Grondbuisventilatie als proef in Nijeveen
In het plan Danninge Erve Zuid te Nijeveen is voor negen vrijstaande woningen een vrij uniek koelelement aan het ventilatiesysteem toegevoegd: een zogeheten grondbuis of grondcollector. De toevoeging is bedoeld om de woning in de zomer enige koeling te geven en in de winter van een optimale warmteterugwinning te voorzien. Een aantal systemen zijn aangelegd, in gebruik genomen, gemonitord en beoordeeld.  
 
Lees meer  
  19-7-2011
Europa's grootste studentencampus krijgt ongekende upgrading
Voor de inwoners van Amsterdam-Zuid en Amstelveen staat Uilenstede synoniem aan studenten. Al sinds de jaren zestig van de vorige eeuw hebben hier duizenden studenten gewoond die vooral aan de Vrije Universiteit – letterlijk op een steenworpafstand – studeerden. Uilenstede krijgt echter een nieuwe Look and Feel.  
 
Lees meer  
  14-6-2011
Passief renoveren blijkt efficiënter dan energielabel A
De passief gerenoveerde woningen aan de Rotterdamse Sleephellingstraat presteren stukken beter dan een woning met energielabel A. Ze gebruiken eenderde van de hoeveelheid gas voor verwarming en koken, en slechts 80 procent van de elektriciteit.  
 
Lees meer  
  10-6-2011
Strakker dan ooit tevoren
Vanaf kort na de oplevering in 1981 plaagden vochtproblemen de elf nieuwbouwblokken op het Bickerseiland. De aanhoudende klachten leidden tot allerlei remedies die niets uithaalden. Bij het opsporen van de werkelijke oorzaken van de vochtproblemen speelde onderzoek van Cauberg-Huygen Raadgevende Ingenieurs een belangrijk rol.  
 
Lees meer  
  1-6-2011
Amsterdamse caféterrassen: aanwinst of tereur voor bewoners
In dit artikel wordt op basis van een real live situatie ingegaan op de akoestische complicaties van een ‘gezellig’ terras in het centrum van Amsterdam, aan de Lindegracht.  
 
Lees meer