LinkedIn Twitter

Artikelen


  30-1-2011
Slimme suskast blijkt ei van Columbus
Ondanks het ruime systeemaanbod is verbetering van het binnenklimaat in bestaande woningen niet altijd even gemakkelijk. Woningcorporatie Ymere ging aan de slag met een breed georiënteerd innovatieteam. Yuri Pelser, die namens Ymere in het team zat, durft te stellen dat het team voor veel monumentale woningen in de bestaande bouw een perfecte oplossing heeft gevonden: een slimme suskast.  
 
Lees meer  
  15-1-2011
Dag in, dag uit
De bouw van een datacenter voor het bankwezen is geen alledaagse klus. Het gaat hier per slot van rekening om het waarborgen van de continuďteit van het betalingsverkeer. Wil je daarbij ook nog eens maatschappelijk verantwoord ondernemen, dan kom je voor fikse uitdagingen te staan.  
 
Lees meer  
  15-1-2011
Slimme luchttoevoervoorziening in historische gevels Olympia-wijk
Het renovatieproject Olympia in Amsterdam Oud-Zuid bewijst dat het mogelijk is om ‘onzichtbare’ luchttoevoervoorzieningen aan te brengen in historische gevels en tegelijkertijd een comfortabel binnenklimaat te realiseren. Cauberg-Huygen is als adviseur nauw betrokken bij dit project en neemt deel aan het speciale innovatieteam.  
 
Lees meer  
  12-1-2011
Woonzorgcomplex als geluidswal
Vanuit een hoogwerker worden voorbereidingen getroffen voor het aanbrengen van een gevelscherm van aluminium en glas bij woonzorgcomplex De Tribune in Amsterdam.  
 
Lees meer  
  6-1-2011
Zonnecellen straks in bouwproduct
Een consortium van bedrijven, hogescholen, universiteiten en TNO gaat zich toeleggen op het integreren van zonnecellen in bouwelementen.  
 
Lees meer