LinkedIn Twitter

Artikelen


  21-7-2010
Alleen de skyline van Heerlen veranderde niet
Twee karakteristieke gebouwen bepalen sinds jaar en dag het silhouet van Heerlen: de hoogbouw van winkelcentrum ’t Loon en het ABP-gebouw. Ze laten elke Heerlenaar die over de snelweg op de stad afrijdt, zich direct weer thuis voelen. Het ABP-complex ondergaat al enige jaren een totale upgrading. De laatste loodjes komen in zicht.  
 
Lees meer  
  30-5-2010
Energiegebruik van winkels kan fors omlaag
Winkeliers laten graag de winkeldeur openstaan om klanten te trekken. Dit gaat echter ten koste van het energiegebruik. In een praktijkexperiment is onderzocht of een intelligente entreevoorziening in de vorm van een automatische entreedeur met intelligent schakelend luchtgordijn een geschikt compromis zou kunnen zijn tussen energiebesparing en verkoopfilosofie. Bij het onderzoek is een energiebesparing gemeten van 43%, terwijl het aantal klanten niet is afgenomen. De reacties van klanten zijn overwegend positief, en de oplossing is vaak economisch rendabel en naar verwachting breed toepasbaar.  
 
Lees meer  
  21-4-2010
Nieuwe Isso-publicaties 91 en 92 geven tekst en uitleg
Decentrale luchttoevoer kent vele verschijningsvormen. Vele doorontwikkelingen hebben plaatsgehad, waardoor we zelfregelende roosters, vraagsturing en warmteterugwinning aantreffen. Dit alles heeft een goed binnenmilieu bij een laag energiegebruik als doel. De nieuwe Issopublicaties 91 en 92 geven uitgebreide richtlijnen om deze systemen optimaal te installeren en toe te passen.  
 
Lees meer  
  20-4-2010
Luiken voor ramen van gemeentehuis Hengelo
Luiken van glasvezelversterkt polyester weren de zon in het gemeentehuis in Hengelo (Gld) en houden in gesloten stand de warmte binnen. Maar de luiken zijn ook onderdeel van de architectuur en zijn tevens kunst. Kunstenaar Jaap Drupsteen voorzag de binnen- en buitenzijde van unieke afbeeldingen.  
 
Lees meer  
  20-4-2010
Aluminium erkers in vijf standen
Jongerenhuisvesting de Zuiderster in de Rotterdamse Afrikaanderwijk heeft een opvallende gevel gekregen door het gebruik van grote aluminium erkers, die in vijf verschillende standen zijn geplaatst. De erkers zijn voorzien van zware geluidwerende voorzieningen en zijn volledig geprefabriceerd.  
 
Lees meer