LinkedIn Twitter

Artikelen


  31-3-2010
Nieuwe metingen geven meer inzicht in comfortaspecten
De combinatie van lokale, onverwarmde luchttoevoer met lagetemperatuurverwarming (ltv) levert bij ontwerpende partijen terughoudendheid op. Vooral het comfortniveau is omstreden. Dat is een gemiste kans voor innovatieve ventilatietechnieken en duurzame ontwikkeling met ltv. Cauberg-Huygen Raadgevende Ingenieurs onderzoekt in hun bouwfysisch laboratorium het comfort bij lokale luchttoevoer.  
 
Lees meer  
  19-2-2010
Sapupira latten in open en gesloten gevels
Een kantoorpand in de Amsterdamse Houthavens is voorzien van een gevelbekleding van onbehandeld hout. De transparante koppen zijn uitgevoerd als vliesgevel, met houten stijlen en houten sierlatten op de aluminium klemlijsten.  
 
Lees meer  
  4-2-2010
Neem de regie!
Klimaatbeleid is noodzakelijk, daar is zo goed als iedereen het wel over eens. Vanuit de overheid is dit vertaald in beleid en wel langs twee sporen: reductie van CO2-emissies, om de temperatuurstijging te beperken, en het klimaatbestendig maken van Nederland.  
 
Lees meer  
  20-1-2010
Brugverdiepingen hangen aan vakwerkspant
De Tasman Toren is een dubbeltoren die bovenin gekoppeld is met een brug van vier bouwlagen. Drie bouwlagen hangen aan bovenliggende stalen spanten. De spanten zijn aan één zijde glijdend opgelegd. De hangende verdiepingen zijn in één geheel omhoog gehesen.  
 
Lees meer  
  15-12-2009
LTV en natuurlijke luchttoevoer
Conventionele ventilatieroosters leveren in de praktijk soms tochtklachten op, in het bijzonder in combinatie met moderne verwarmingssystemen. Vooral verwarmingsinstallaties met laag temperatuurverwarming (LTV), zoals vloerverwarming, zijn niet met ieder ventilatiesysteem te combineren. Dit resulteert in terughoudendheid bij ontwerpende partijen om ofwel de duurzame verwarmingstechniek ofwel die bepaalde conventionele ventilatietechniek toe te passen. Dat is een gemiste kans voor duurzame ontwikkeling.  
 
Lees meer