LinkedIn Twitter

Artikelen


  24-6-2008
Glazen entree met diagonale staalconstructie
Het Textielmuseum in Tilburg heeft een nieuw entreegebouw gekregen. Het gebouw heeft een volledig glazen schil, die wordt gedragen door een diagonaal geplaatste staalconstructie. De grote glasruiten worden steeds op slechts twee hoeken ingeklemd.  
 
Lees meer  
  16-6-2008
Stille galerijen achter open geluidscherm
De galerijen van een woongebouw in Etten-Leur liggen achter een geluidscherm dat voor eenderde open is. Het geluid dat door de open delen naar binnenkomt, wordt deels geabsorbeerd door akoestische bekleding van borstweringen en plafonds.  
 
Lees meer  
  6-6-2008
Zichtas bepalend voor scheluwe constructie
De ronde toren van het Achmea kantoor waaiert schuin over de onderbouw uit. Deze richtingsverdraaiing en stapsgewijze uitkragingen hebben alles te maken met het behoud van een zichtlijn naar de binnenstad.  
 
Lees meer  
  5-6-2008
De geluidbeoordeling in een breder perspectief
Velen van ons zijn 36 uur of meer per week beroepsmatig bezig met het meten en berekenen van geluid. Om de noodzaak voor het scheiden van de onderzoeksvraag en de meetvraag duidelijk te maken, worden in dit artikel een drietal akoestische beoordelingen in verschillende bestuursrechtelijke kaders beschouwd.  
 
Lees meer  
  4-6-2008
Zijn uw trillingen wel goed gemeten?
Met de komst van plug en play trillingsmeters als bijvoorbeeld de Vibra SBR, Red Box en Axilog, is de uitvoering van trillingsmetingen relatief eenvoudig geworden. Opnemer neerzetten en aansluiten, trillingsmeter inschakelen en op “start” drukken.  
 
Lees meer