LinkedIn Twitter

Artikelen


  15-6-2013
Gemeentehuis Lansingerland, Bergschenhoek
De fusiegemeente Lansingerland moest een nieuw gemeentehuis hebben en de keuze viel op nieuwbouw. Vanwege gebrek aan ruimte in de bestaande kernen verrees op de grens tussen Bergschenhoek en Berkel en Rodenrijs een nieuw gebouw met een open uitstraling, passend bij de tuinbouwgemeente. Het ontwerp is van architect Hans van Heeswijk.  
 
Lees meer  
  11-6-2013
EC REMINING-lowexproject Heerlen: Mijnwater 2.0
Doorontwikkeling van een geothermisch mijnwater pilotproject naar een volwaardig duurzame energie-infrastructuur, genaamd Mijnwater 2.0. Cauberg-Huygen is vanaf het begin als partner betrokken bij de ontwikkeling van het Mijnwaterproject in Heerlen.  
 
Lees meer  
  30-5-2013
Verhandelbare geluidrechten
De inpassing van industriële activiteiten staat al geruime tijd op gespannen voet met de woonomgeving. In de loop der jaren is er steeds naar oplossingen gezocht. Met name de zeehavengerelateerde industrieterreinen zitten met regelmaat klem. Dit door de transitie van ‘oude’ havens naar woongebieden maar ook door de intensivering van diepwater gerelateerde activiteiten. Voor de zeehavens Westpoort en Moerdijk is een structuurvisie vastgesteld waarin een forse groeidoelstelling is opgenomen. Voor beide industrieterreinen geldt dat op een aantal zonepunten de ‘geluidjas’ knelt. De wens om de groeidoelstelling te realiseren is voor de Haven Amsterdam en het Havenschap Moerdijk reden geweest onderzoek naar het verhandelbaar maken van geluidimmissie te laten verrichten. Dit onderzoek is in het kader van het Subsidieprogramma Zeehaven Innovatie Project voor duurzaamheid van het ministerie I&M, uitgevoerd door Cauberg-Huygen Raadgevende Ingenieurs BV. Het onderzoek wordt medio juni dit jaar afgerond.  
 
Lees meer  
  20-5-2013
BACO-gebouw Roermond nieuw hoofdkantoor Wonen Limburg
Na onder meer een meelfabriek (oorspronkelijk), fietsenfabriek, koffiebranderij en meubelzaak is Wonen Limburg de nieuwe bewoner van het in 1905 gebouwde BACO-gebouw in Roermond. Om de authenticiteit van de gevels intact te laten is volgens het doos-in-doosconcept gebouwd. Het interieur is heel specifiek en geďnspireerd door ‘het nieuwe werken’.  
 
Lees meer  
  15-5-2013
Stedelijk Gymnasium Breda
Na de zomer zal het Stedelijk Gymnasium Breda in gebruik worden genomen. Nieuwbouw welteverstaan, maar met de klassieke uitstraling van een schoolgebouw uit het begin van de vorige eeuw.  
 
Lees meer