LinkedIn Twitter

Artikelen


  19-11-2007
FD Gazelle Cauberg-Huygen
De ingenieurs van FD Gazelle Cauberg-Huygen adviseren vooral op het gebied van bouw-, milieu-, ruimtelijke ordening- en brandveiligheidsprojecten. Cauberg-Huygen geeft niet alleen advies over bijvoorbeeld de nieuwste technieken van duurzaam bouwen of milieutechnische ruimtelijkeordeningsvragen, het bedrijf moderniseert zelf ook.  
 
Lees meer  
  31-10-2007
'Een droom wordt werkelijkheid'
Op 7 juli was het eindelijk zover. Op die dag opende de nieuwe Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) op het Oosterdokseiland haar deuren. Amsterdam beschikt hiermee over de grootste en modernste bibliotheek van het land.  
 
Lees meer  
  30-9-2007
The Minewaterproject Heerlen
In Heerlen, the Netherlands, warm and cold water volumes from abandoned mines will be used for heating and cooling of buildings, based on a low exergy energy infrastructure. The combination of low temperature heating and cooling emission systems, advanced ventilation technologies and integrated design of buildings and building services provide an excellent thermal comfort and improved indoor air quality during 365 days/year, combined with a CO2 reduction of 50% in comparison with a traditional solution.  
 
Lees meer  
  8-5-2007
Dove gevel met open aanzien
DE architekten ontwierp voor een woongebouw langs de spoorlijn in Delft een dove gevel met een boulevard-achtig aanzien. De combinatie werd mogelijk door loggia’s met een glazen scherm aan de buitenzijde. De vrij beweegbare glazen schermen voegen tevens woonkwaliteit toe.
Cauberg-Huygen was verantwoordelijk voor de geluidsadvisering bij dit project.  
 
Lees meer  
  15-1-2006
Sober zwemparadijs
Tot voor kort deelde de gemeente Purmerend de lusten en de lasten van een zwembad in Zuidoost-Beemster met enkele omliggende gemeenten. De gemeente wilde echter een zwembad binnen haar grenzen en vond daarvoor plek in het Leeghwaterpark. Na het winnen van een prijsvraag verwierf cepezed de opdracht tot aan het definitief ontwerp. Het bureau wist dit begrip op te rekken tot de bouwvoorbereiding. cepezed is zichtbaar niet betrokken geweest bij de uitvoering.  
 
Lees meer