LinkedIn Twitter

Artikelen


  7-11-2012
'Laat de gebruiker al in de ontwerpfase aanschuiven'
Brandveiligheid rust op drie pijlers: organisatorisch, bouwkundig en installatietechnisch. Is een van de drie onvoldoende, dan is de hele brandveiligheid in het geding. Ingrid Naus, Senior Projectleider Brandveiligheid bij Cauberg–Huygen Raadgevende Ingenieurs, pleit voor een betere dialoog tussen projectontwikkelaar en gebruiker.  
 
Lees meer  
  3-11-2012
Jury kiest na openbaar debat voor Scoop
Een jury met vertegenwoordigers van corporatie Quawonen, gemeente Krimpen aan den IJssel en bewoners heeft in een openbaar debat gekozen voor consortium SCoop om 240 woningen te renoveren. Het concept is volgens de beoordelaars het meest energiezuinig en heeft het “meest duurzame wooncomfort tot gevolg”.  
 
Lees meer  
  15-10-2012
Vernieuwing studentencampus Uilenstede oppepper Amstelveen
De upgrading van campus Uilenstede, de grootste studentencampus van Europa, is onderdeel van een grote stedenbouwkundige vernieuwing in Amstelveen. Door de herstructurering ontstaat een hoogwaardig en levendig centrumgebied. HVDN architecten ontwierp de nieuwe gebouwen met studentenwoningen.  
 
Lees meer  
  25-9-2012
Bouwen met glas in Dronten
De Christelijke Agrarische Hogeschool (CAH) in Dronten schreef een prijsvraag uit voor een nieuwe huisvesting. BDG Architecten in Zwolle won die prijsvraag. Architect Wilco Scheffer van BDG Architecten overtuigde de opdrachtgever met een bijzonder ontwerp. Scheffer zette het scholencomplex van twee bouwdelen onder een glazen stolp. De meerwaarde is: ‘gratis’ vierkante meters extra gebruiksruimte. En vele extra’s (onder andere lage EPC en lagere exploitatiekosten). Toch bleef BDG binnen het standaardbudget.  
 
Lees meer  
  17-9-2012
Actie
Columnist gaat in op het actieplan ‘Kwaliteitsverbetering ventilatievoorzieningen in woningen’. van het ministerie van Infrastructuur en Milieu.  
 
Lees meer