LinkedIn Twitter

Artikelen


  12-9-2012
Geluidswerende gevels
Bouw je op een geluidsbelaste locatie, denk dan in een zo vroeg mogelijk stadium na over geluidswering. Afhankelijk van hoe de kavel en het gebouw liggen ten opzichte van de weg, het spoor of het industrieterrein, zijn er allerlei mogelijkheden om het geluid architectonisch goed te weren. Zo is het kavel op een bepaalde manier in te delen, zijn er akoestisch slimme gebouwvormen en zijn er technische maatregelen te treffen.  
 
Lees meer  
  15-8-2012
Studenten maken duurzame knik naar de zon
Studenten, onderzoekers, bedrijfsleven en overheid werken samen aan de ontwikkeling van de duurzame Wijk van Morgen. Het eerste gebouw is een voorbeeld van een woning met praktijkruimte aan huis. Dit gebouw nadert zijn voltooiing maar blijft studieobject.  
 
Lees meer  
  15-8-2012
Rieten gevel met brandcertificaat
Kaleidoskoop in Nieuwkoop heeft op de bovenste drie bouwlagen een rieten gevel. De bouwhoogte en de achterliggende zorgappartementen vereisten een hoge brandveiligheid. Dat is bereikt met brandwerende beplating, geďmpregneerd riet en een compartimentering van de gevel.  
 
Lees meer  
  4-7-2012
Glazen stolp met lage zontoetreding
De nieuwe Christelijke Agrarische Hogeschool in Dronten staat onder een glazen stolp. De glazen kas biedt veel extra’s terwijl de kosten toch binnen het standaardbudget blijven, door onder meer de lage EPC en lagere eisen aan de buitenschil.  
 
Lees meer  
  26-6-2012
Kruisbestuiving aan Laan van Spartaan
Voor het ROC van Amsterdam en Circus Elleboog breken spannende tijden aan, met de verhuizing naar woonwijk Laan van Spartaan in het vooruitzicht. Er is veel waardering voor opdrachtgever en ontwikkelaar VOF De Stadstuinen, omdat het ontwikkelingsverbond van Ymere en Bouwfonds haar nek heeft durven uitsteken.  
 
Lees meer