LinkedIn Twitter

Artikelen


  26-6-2012
Kruisbestuiving aan Laan van Spartaan
Voor het ROC van Amsterdam en Circus Elleboog breken spannende tijden aan, met de verhuizing naar woonwijk Laan van Spartaan in het vooruitzicht. Er is veel waardering voor opdrachtgever en ontwikkelaar VOF De Stadstuinen, omdat het ontwikkelingsverbond van Ymere en Bouwfonds haar nek heeft durven uitsteken.  
 
Lees meer  
  18-6-2012
Introductie Virtuele Brandproef
Het beproeven van de brandwerendheid van scheidingsconstructies is kostbaar. Ook gelden beperkingen voor de uitvoering van een brandproef, bijvoorbeeld ten aanzien van de maximale afmetingen van de te beproeven constructie. Cauberg-Huygen heeft, mede op initiatief van MAB Development en in samenwerking met Scheldebouw, met succes een aantal virtuele brandproeven uitgevoerd voor onderdelen van de brandwerend uit te voeren gevels voor het nieuwbouwproject De Rotterdam.  
 
Lees meer  
  15-6-2012
State of the Art: Provinsjehűs Fryslân
Het Provinsjehűs Fryslân kreeg nieuwe allure met de transformatie van het historische complex door restauratie van diverse monumenten, sloop van minder interessante delen en uitbreiding met nieuwbouw. Opvallend element is de 45 meter hoge toren die op een bestaande kelder is geplaatst.  
 
Lees meer  
  6-6-2012
Wonen in voormalig GAK-kantoor
Stadgenoot en AM (her)ontwikkelden het project 'De Studio' in het voormalig GAK-kantoor aan de ring A10 in de wijk Bos en Lommer in Amsterdam. In 1960 opgeleverd naar een ontwerp van Ben Merkelbach krijgt deze kantoorkolos van bijna 36.000 vierkante meter bvo een nieuwe functie. De herbestemming van dit gebouw - modernistisch erfgoed en indertijd een van de grootste kantoorgebouwen van Nederland - verloopt in drie fases. Eerst de noordvleugel, dan het middendeel en de zuidvleugel. In de noordvleugel komen 320 koopwoningen en 2.000 vierkante meter commerciële ruimtes in de plint. De gehele vliesgevel wordt vervangen. Renovatiearchitect is Wessel de Jonge. DPA Cauberg-Huygen adviseerde over brandveiligheid, akoestiek, bouwfysica en duurzame energie. ABT trad op als constructeur.  
 
Lees meer  
  31-5-2012
Hanging Basket is eyecatcher
Als straks ook het glas is aangebracht, dan zullen passanten vermoeden dat uit het nieuwe schoolgebouw op het voormalige rangeerterrein van Winterswijk een ruimteschip wil opstijgen. Een enorme ‘hanging basket’ van vijf verdiepingen in het atrium trekt de aandacht.  
 
Lees meer