LinkedIn Twitter

Artikelen


  31-5-2012
Hanging Basket is eyecatcher
Als straks ook het glas is aangebracht, dan zullen passanten vermoeden dat uit het nieuwe schoolgebouw op het voormalige rangeerterrein van Winterswijk een ruimteschip wil opstijgen. Een enorme ‘hanging basket’ van vijf verdiepingen in het atrium trekt de aandacht.  
 
Lees meer  
  31-5-2012
Melkfabriek: icoon in de binnenstad van Hilversum
In de vijftiger jaren was de melkfabriek uitstekend afgestemd op haar functie. Ruime hallen, schaaldaken waardoor het licht royaal naar binnen viel en dwars door het gebouw een binnenstraat waarover de melkwagens af en aan reden met kratten en melkbussen. Zo’n prachtig staaltje van industriële architectuur wil je niet kwijt.  
 
Lees meer  
  30-5-2012
De Studio: studenten- en starterswoningen in voormalig GAK-gebouw
In de noordgevel van het voormalige GAK-gebouw in de Amsterdamse wijk Bos en Lommer komen 320 studio’s en 2.000 m² aan commerciële ruimte. Het gebouw met de status van gemeentelijk monument houdt aan de buitenkant zijn oorspronkelijke karakter.  
 
Lees meer  
  20-5-2012
Verbetering geluidssituatie Zuid-Holland
De geluidsbelasting op woningen langs rijkswegen in Zuid-Holland is afgelopen decennium afgenomen. Dat leert onderzoek door Cauberg-Huygen. Het ingenieursbureau voerde een rekenexercitie uit in opdracht van Rijkswaterstaat en stelde op basis daarvan een Geluidknelpuntenmap (GKM) samen.  
 
Lees meer  
  15-5-2012
Berekende energieprestaties praktisch onhaalbaar
Technici kunnen via de beste modellen en rekenmethodes een energieprestatie van een gebouw berekenen, in de praktijk worden die uitkomsten niet gehaald. Dat was de algemene conclusie na een internationaal symposium dat onlangs in Rotterdam plaatsvond. ‘We zouden geen problemen hebben, als er in de gebouwen maar geen mensen zouden wonen of werken’, was aan het einde van de dag de gekscherende reactie van een expert.  
 
Lees meer