LinkedIn Twitter

Beleidsregel trillinghinder spoor

 

Beleidsregel trillinghinder spoor
In 2014 is de Beleidsregel trillinghinder spoor (BTS) ingrijpend vernieuwd. Er zijn nieuwe begrippen geďntroduceerd en de meet- en verwerkingsmethode is veranderd en de  beoordelingswijze verschilt van de bekende SBR-richtlijn B. Al deze wijzigingen leiden tot veel vragen.  Tijdens de cursus raak je vertrouwd met de BTS en met de wijze waarop meetdata verwerkt en meetresultaten beoordeeld moeten worden. Zowel de technische en juridische aspecten van de BTS als de vergelijking met de SBR-richtlijn B komen aan de orde.

Voor wie?
De cursus is bedoeld voor akoestisch adviseurs, medewerkers van Regionale Uitvoeringsdiensten, gemeenten en provincies, projectleiders van spoor gerelateerde projecten en andere geďnteresseerden.

Docenten
Carel Ostendorf is adviseur  Geluid en Trillingen bij DPA Cauberg-Huygen. Sinds 2009 verzorgt hij de cursus Trillingen SBR-richtlijnen bij SBR CURnet. Arnold Koopman is research consultant bij Level Acoustics & Vibration <www.levelacoustics.nl> en adviseur van BTS 2.0.

Data en locaties
• Dinsdag 17 maart, Technische Universiteit Eindhoven
• Dinsdag 22 september, Technische Universiteit Eindhoven
Duur: 1 dag, 9.30-16.30 uur
Kosten: 595,- per deelnemer
De maximale groepsgrootte bij deze cursus is 15 deelnemers.
Incompany of maatwerk

Het is ook mogelijk om deze cursus binnen uw eigen organisatie te laten verzorgen. Neem contact op met Carel Ostendorf: carel.ostendorf@dpa.nl of 06 21 91 74 75.