LinkedIn Twitter

Industrielawaai in milieu en ruimtelijke ordening

 

Industrielawaai in milieu en ruimtelijke ordening
Industrielawaai speelt een rol bij diverse vraagstukken rond milieu en ruimtelijke ordening. In deze cursus gaan we in op de minimale vereisten waaraan een akoestisch onderzoek moet voldoen. Ook wordt een overzicht gegeven van de verschillende toetsingskaders, waarbij we laten zien wanneer deze toegepast moeten worden. De cursus wordt rijkelijk geïllustreerd met voorbeelden uit de praktijk en jurisprudentie. Ook wordt een doorkijk gegeven naar de gevolgen van de nieuwe Omgevingswet.


Voor wie?
Deze verdiepingscursus is bedoeld voor KAM/HSE-medewerkers bij bedrijven, technisch medewerkers bij omgevingsdiensten, gemeenten en provincies, betrokkenen bij geluidregelgeving, akoestische adviesbureaus, juristen en beleidsmedewerkers. Je hebt eerder de basiscursus Geluid gevolgd of beschikt over een vergelijkbaar kennisniveau.


Docenten
Ing. Marcel Blankvoort en ing. Robert Slangen zijn beide werkzaam als Adviseur Geluid en Trillingen bij DPA Cauberg-Huygen. Marcel startte zijn loopbaan in het vakgebied Industrielawaai in 1995 en Robert in 1992. Marcel studeerde bouwkunde,  volgde een post-hbo opleiding milieugeluid en rondt binnenkort de Bachelor Rechtsgeleerdheid af aan de Open Universiteit. Naast Technische Natuurkunde en akoestiek studeerde Robert ruimtelijk bestuursrecht. Hij maakt vaak deel uit van adviesorganen voor de overheid en is redactielid van het vakblad Geluid.


Data en locaties:
• Dinsdag 14 april en dinsdag 28 april, Zwolle
Duur: twee dagen, 9.30-16.30 uur
Kosten: 950,- per deelnemer
De maximale groepsgrootte bij deze cursus is 15 deelnemers.


Incompany of maatwerk
Het is ook mogelijk om deze cursus binnen uw eigen organisatie te laten verzorgen. Neem contact op met Marcel Blankvoort: marcel.blankvoort@dpa.nl. of 06 21 55 09 27.