LinkedIn Twitter

Ontwikkelen, beheren en exploiteren van energiezuinige installaties

 

Ontwikkelen, beheren en exploiteren van energiezuinige installaties
Bij vastgoedontwikkeling en -renovatie wordt duurzaamheid steeds belangrijker. Een energiezuinige installatie vereist vaak hogere investeringen dan een traditionele installatie, terwijl de opbrengsten naar de gebruiker gaan. Tijdens deze studiemiddag leer je beter omgaan met de exploitatie van energiezuinige installaties. Na afloop weet je hoe de exploitatiewaarde van een energiezuinige installatie wordt bepaald, welke tarieven bij de eindgebruiker in rekening gebracht kunnen worden en of het verstandig is om de installatie zelf te beheren. Ook ken je de aandachtspunten bij contractvorming met betrekking tot realisatie, beheer en exploitatie.

Voor wie?
Deze studiemiddag is bedoeld voor vastgoedbeheerders en -ontwikkelaars en medewerkers van woningbouwcorporaties, beleggingsmaatschappijen, installateurs en andere professionals die te maken hebben met vastgoedontwikkeling en –beheer.

Docent
Peter-Paul Smoor is adviseur duurzaamheid en energie bij DPA Cauberg-Huygen. Hij is regelmatig betrokken bij de ontwikkeling van energiezuinig vastgoed (o.a. BREEAM), de verduurzaming van bestaand vastgoed, het outsourcen van bestaande en nieuwe installaties.

Data en locaties
• Donderdag 5 maart, Amsterdam
• Donderdag 12 maart, Eindhoven
Duur: 1 dagdeel, 13.00-16.30 uur
Kosten: 150,- per deelnemer
De maximale groepsgrootte bij deze studiemiddag is 15 deelnemers.

In-company of maatwerk
Het is ook mogelijk om deze cursus binnen uw eigen organisatie te laten verzorgen. Neem contact op met Peter-Paul Smoor: peter-paul.smoor@dpa.nl of 06 21 55 09 29.