LinkedIn Twitter

Vochthinder in woningen, bouwgebreken en bewonersinvloeden

 

Vochthinder in woningen, bouwgebreken en bewonersinvloeden
Hoe ontstaan vochtproblemen in woningen? En hoe kun je de oorzaken van vochthinder het beste vaststellen en meten? Vochtproblemen worden niet altijd veroorzaakt door bouwkundige factoren. Een afwijkend huurdersgedrag kan ook tot vochtproblemen leiden. In deze cursus behandelen we de bouwkundige factoren en gedragingen van bewoners die tot vochtproblemen kunnen leiden. De nadruk ligt op adviezen en oplossingen voor het verhelpen van vochtproblemen.

Voor wie?
De cursus is bedoeld voor iedereen die in zijn/haar werk te maken heeft met het beheren van woningen, winkels of kantoren waar vochthinder voorkomt. Woningcorporaties, gemeentelijke dienst bouw- en woningtoezicht, architectenbureaus en aannemersbedrijven.

Docent
Ing. Hans Hooiveld is Adviseur Bouwfysica en Duurzaamheid bij DPA Cauberg-Huygen. Hij heeft jarenlange ervaring in het adviseren van bedrijven, woningcorporaties en gemeenten. Ook is hij nauw betrokken bij onderzoek naar de oorzaken van vochthinder.

Data en locaties
• Donderdag 24 september en donderdag 1 oktober, Amsterdam
• Donderdag 8 oktober en donderdag 15 oktober, Eindhoven
Duur: twee dagen, 9.30-16.30 uur
Kosten: 550,- per deelnemer
De maximale groepsgrootte bij deze cursus is 15 deelnemers.

In-company of maatwerk
Het is ook mogelijk om deze cursus incompany te organiseren. Neem contact op met Hans Hooiveld via hans.hooiveld@dpa.nl of 06 29 06 06 58.