LinkedIn Twitter

Binnenmilieu

 

Wonen en werken in een gezond en comfortabel binnenmilieu is van groot belang voor het welzijn van de mens. Cauberg-Huygen combineert de mogelijkheden van bouwfysica, gebouwtechniek en installatietechniek in een integraal ontwerpproces.

 

Innovatieve technieken

De optimale balans tussen energiezuinigheid en duurzaamheid vormen het uitgangspunt voor onze oplossingen. Ons advies omvat de mogelijkheden van de nieuwste technieken. Denk aan warmtekoude opslag in combinatie met warmtepompen en lage temperatuur verwarmingssystemen, zoals vloer- en wandverwarming en zelfs koeling. Maar ook betonkernactivering, geavanceerde vraaggestuurde, natuurlijke- en hybride ventilatiesystemen blijken innovatieve middelen met uitstekende resultaten.

 

Rekentechnieken en simulatiemethoden

Via zelf ontwikkelde, innovatieve reken- en simulatiemethoden en met behulp van nauwkeurige metingen bepaalt Cauberg-Huygen het thermische comfort en de ventilatiekwaliteit in een specifieke situatie. Ons bedrijf beschikt bovendien over een eigen klimaatkamer, waarin we specifieke metingen kunnen uitvoeren.

 

Klimaatklachten

Kampt u met klimaatklachten in gebouwen? Cauberg-Huygen heeft een ruime expertise in het uitvoeren van onderzoeken. Door het uitvoeren van systematische inventarisaties van gebouw- en installatie-eigenschappen, gecombineerd met specifieke metingen, komen we snel en effectief tot een antwoord op uw adviesvraag.

 

Onze consultancy
Lees meer over onze specialismen binnen de kennisgebieden:
» Geluid & Trillingen
» Bouwfysica & Duurzaamheid
» Brandveiligheid & Externe veiligheid
» Luchtkwaliteit & Milieu