LinkedIn Twitter

Nieuws SafeNoise

 

juni 2013
SafeNoise 2.0 beschikbaar in de Appstore
In september 2011 kwam de eerste versie van SafeNoise uit die was ontwikkeld voor de iPhone4 en het besturingssysteem iOS4. Inmiddels is SafeNoise ruim 6.500 keer gedownload in een groot aantal landen. Door de komst van iOS6 bleek het noodzakelijk om SafeNoise aan te passen.
Dit heeft geleid tot de volgende verbeteringen:

  • Meetbereik van de app is vergroot. Je kunt nu tot 105 dB(A) meten (dat is 10 dB(A) meer).
  • Meetnauwkeurigheid in de lage frequenties is verbeterd. Metingen beginnen nu al bij 40 Hz, zodat je ook de lage bastonen kunt meten.
  • Bug geluiddagboek is opgelost.
  • Algemene meetnauwkeurigheid is verbeterd door het draaien van de iPhone waardoor de microfoon van je af wijst in plaats van naar je toe als je de telefoon normaal in de hand voor je vast houdt.

SafeNoise is getest op de iPhone4 en iPhone5 met iOS6. De kalibratie is uitgevoerd met een geluidmeter B&K 2250 (klasse 1). De nauwkeurigheid van de metingen bedraagt onder laboratoriumomstandigheden voor de iPhone4 en 5 rond de 1 dB bij een constant geluidniveau tussen de 50 en 105 dB(A).

SafeNoise 2.0 is nog steeds gratis en ook verkrijgbaar in het Engels.

december 2012
iPhone4 en IOS6
Met de introductie van IOS6 is een bug ontstaan in SafeNoise. Bij gebruik van een iPhone4 in combinatie met IOS6 kan het zijn dat de opgeslagen metingen niet meer bekeken kunnen worden. De bug zorgt ervoor dat als de knop van het Geluiddagboek wordt aangetikt, SafeNoise wordt afgesloten. Begin 2013 komt een update van SafeNoise die ook dit euvel oplost.

juni 2012
Update SafeNoise
Half juni 2012 is er een nieuwe versie van de geluidmeetapp SafeNoise beschikbaar gekomen. De app is nu ook in het Engels beschikbaar. Daarnaast zijn het meten in de lage frequenties (50-200 Hz) en de presentatie van de meetgegevens duidelijk verbeterd.

april 2012
App-test: Mag het een dBtje meer of minder zijn?
Decibel Utra en SafeNoise het best uit vergelijking van 12 apps om geluid te meten
In vervolg op de veldtest van SafeNoise is eind december 2011 een aanvullende test uitgevoerd waarbij verschillende apps zijn getest op dezelfde telefoon. Zo kon onderscheid worden gemaakt tussen de prestaties van de verschillende apps.

Bij de test is gekozen voor apps die werken op een iPhone. In de appstore van Apple is namelijk een groot aantal geluidmeetapps voorhanden. Veel apps zijn gratis maar voor een aantal moet worden betaald. Alleen de gratis versies zijn getest omdat de verwachting is dat maar weinig mensen bereid zijn te betalen voor een app als er genoeg gratis alternatieven beschikbaar zijn.
Lees het volledige artikel op Geluidnieuws.nl

november 2011
Akoestici bellen wel maar "app-en" niet
Tijdens de conferentie Geluid, Trillingen en Luchtkwaliteit op
8 en 9 november 2011 in Nieuwegein, konden bezoekers hun geluidmeetapp laten testen. De testopstelling trok veel belangstelling en vijftien bezoekers hebben hun app ook echt laten testen.


De iPhone blijkt onder de deelnemers de meest populaire telefoon om geluid te meten en SafeNoise de meest gebruikte app. Voor de iPhone werden bovendien verschillende apps gebruikt en de app Soundmeter blijkt geschikt voor zowel een telefoon met Android als besturingssysteem als een iPhone met OS4.
Lees het volledige artikel op Geluidnieuws.nlGa naar:
SafeNoise
De applicatie
Download SafeNoise
Ontwikkeling & realisatie 
SafeNoise voor andere besturingssystemen
Geluid & gehoorschade
Disclaimer