LinkedIn Twitter

Nieuws


  5-11-2012
Cauberg-Huygen wint met consortium aanbesteding QuaWonen
class=fotolinks Het consortium SCoop – waarvan Cauberg-Huygen deel uitmaakt -  heeft de bijzondere aanbesteding Slim & Snel renoveren van QuaWonen gewonnen. QuaWonen was op zoek naar een samenwerkingspartner die een totaaloplossing voor duurzame renovatie van 240 woningen in Krimpen a/d IJssel kon ontwikkelen en uitvoeren. In de eindronde. met uiteindelijk drie kandidaten, gaf de combinatie van energieambitie en het duurzame wooncomfort in het concept van SCoop de doorslag.   
 
Lees meer  
  29-10-2012
Borneohof wint Amsterdamse Nieuwbouwprijs 2012
class=fotolinks De Borneohof aan het Javaplein in Amsterdam is verkozen tot beste woningbouwproject van het afgelopen jaar en wint daarmee de Amsterdamse Nieuwbouwprijs 2012. Cauberg-Huygen trad op als akoestisch adviseur bij dit project.  
 
Lees meer  
  26-10-2012
29 november - symposium Kansen voor betaalbare studentenhuisvesting
class=fotolinks Vanwege de grote belangstelling voor het eerste 'op weg naar huis'-symposium Kansen voor betaalbare studentenhuisvesting, organiseert Cauberg-Huygen deze opnieuw in Eindhoven. Tijdens het symposium willen wij een aantal good practices laten zien en praktische handvatten aanreiken om te komen tot efficiënte oplossingen.  
 
Lees meer  
  10-10-2012
CAH Dronten genomineerd voor ARC12 Architectuur
class=fotolinks De CAH Dronten is – samen met nog twee andere projecten – door de jury genomineerd voor de ARC12 in de categorie Architectuur. BDG en Cauberg-Huygen bedachten het innovatieve concept voor deze ‘school in de kas’. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de ARC12 Award Show op donderdag 22 november in de Cruise Terminal Rotterdam.  
 
Lees meer  
  20-9-2012
Cauberg-Huygen vindt oorzaak trillingen gebouw Westraven
class=fotolinks Cauberg-Huygen heeft in opdracht van de Rijksgebouwendienst de mysterieuze trillingen in het gebouw Westraven onderzocht en de oorzaak gevonden. Na uitgebreide metingen ontdekten de onderzoekers dat een combinatie van factoren, waaronder het gebruik en de wijze van bevestiging van de glaswasinstallatie, de specifieke bouwwijze en het meubilair, tot de trillingen leidde. Bij bepaalde bewegingen van de bak van de glaswasinstallatie ontstonden trillingen met een zodanige frequentie dat ze gemakkelijk werden overgedragen op vloeren en meubilair in het gebouw. Cauberg-Huygen werd gevraagd dit onderzoek te verrichten vanwege hun expertise op het gebied van gevelonderzoek en trillingen.  
 
Lees meer