LinkedIn Twitter

Nieuws


  2-8-2012
Ballast Nedam winnaar aanbesteding ziekenhuis Curaçao
class=fotolinks Op 1 augustus 2012 is na een uitgebreide selectieprocedure Ballast Nedam geselecteerd voor de bouw van het nieuwe ziekenhuis op Curaçao - Nos Hospital Nobo - op het voormalige Amstelterrein in Willemstad. Cauberg-Huygen speelde als adviseur bouwfysica en brandveiligheid een grote rol bij het binnenhalen van deze opdracht.  
 
Lees meer  
  28-6-2012
Mogelijkheden realisatie studentenhuisvesting groter dan ooit
class=fotolinks In de komende vijf jaar willen we in ons land 16.000 extra studenteneenheden bijbouwen. En de mogelijkheden daarvoor waren nog nooit zo groot, zo bleek dinsdagmiddag tijdens het symposium van Cauberg-Huygen. Veel leegstaande gebouwen kunnen via herbestemming voor studentenhuisvesting worden gebruikt. Daarnaast biedt de regelgeving enorm veel openingen voor tijdelijke en flexibele studentenonderkomens. De nieuwe regelgeving voor verbouw van bestaande panden en het bouwen van tijdelijke huisvesting is veel minder strikt dan bij nieuwbouw en laat daarmee ruimte voor creatieve, kwalitatieve en betaalbare oplossingen.  
 
Lees meer  
  21-6-2012
Update geluidmeetapp SafeNoise
class=fotolinks Half juni is er een nieuwe versie van de door Cauberg-Huygen ontwikkelde geluidmeetapplicatie SafeNoise beschikbaar gekomen. De app is nu ook in het Engels beschikbaar. Daarnaast zijn het meten van de lage tonen en de presentatie van de meetgegevens duidelijk verbeterd.  
 
Lees meer  
  20-6-2012
QuaWonen kiest drie consortia
class=fotolinks Tijdens een openbare ´speeddate-dag´ heeft QuaWonen uit 10 consortia drie samenwerkingspartners gekozen om een duurzame renovatieoplossing te ontwikkelen voor 240 woningen in Krimpen a/d IJssel. Het consortium waar Cauberg-Huygen deel van uitmaakt, is als enige unaniem – met vijf stemmen - gekozen.  
 
Lees meer  
  13-6-2012
Cauberg-Huygen klimt hoger op de CO2-Prestatieladder
class=fotolinks Cauberg-Huygen beschikt vanaf heden over het CO-bewust certificaat niveau 4 op de CO2-Prestatieladder van SKAO. Met het behalen van dit certificaat laat Cauberg-Huygen zien als bedrijf niet alleen aandacht aan duurzaamheid te geven in de rol van adviseur, maar ook verantwoordelijkheid te nemen om binnen de eigen organisatie aan CO2-emissiereductie te werken. Vermindering van CO2-uitstoot, zorg voor duurzaamheid, leefbaarheid en energiebesparing zijn de pijlers van het MVO-beleid van Cauberg-Huygen.  
 
Lees meer