LinkedIn Twitter

Nieuws


  20-6-2011
Cauberg-Huygen ontwikkelt ISSO-leergang Woningventilatie
In opdracht van kennisinstituut ISSO heeft Cauberg-Huygen vier instructieboeken Leergang Woningventilatie samengesteld. Die worden ingezet om cursisten op mbo- en hbo-niveau op te leiden tot deskundige Woningventilatie. Er is namelijk grote behoefte aan een vorm van certificering voor iedereen die zich bezig houdt met het ontwerpen, installeren en beheer en onderhoud van woningventilatiesystemen.  
 
Lees meer  
  14-6-2011
Passief renoveren blijkt efficiŽnter dan energielabel A
class=fotolinks Uit onderzoek door Cauberg-Huygen blijkt dat de passief gerenoveerde woningen aan de Rotterdamse Sleephellingstraat stukken beter presteren dan een woning met energielabel A. Ze gebruiken een derde van de hoeveelheid gas voor verwarming en koken, en slechts 80 procent van de elektriciteit.  
 
Lees meer  
  1-6-2011
Uitwerkingsinstructies energieconcepten Toolkit verschenen
class=fotolinks Onlangs is de SBR/ISSO-publicatie Energiebesparingsmogelijkheden bestaande woningen verschenen. In opdracht van SBR en ISSO werkte Cauberg-Huygen mee aan het opstellen van deze uitwerkingsinstructies voor de Toolkit Bestaande Bouw.   
 
Lees meer  
  30-5-2011
WABOX-brochure nu ook online
class=fotolinks Vanaf heden is de WABOX-brochure ook te downloaden. De WABOX is de methodiek voor de beste Wabo-strategie die Cauberg-Huygen heeft ontwikkeld om de mogelijkheden en kansen die de Wabo biedt zo effectief mogelijk te benutten. Met de WABOX wordt het stapsgewijs inzichtelijk welke aanvraagstrategie voor de omgevingsvergunning van uw project het meest geschikt is.  
 
Lees meer  
  26-5-2011
Toolkit Duurzame Winkelcentra gelanceerd
class=fotolinks Op woensdag 25 mei 2011 is de Toolkit Duurzame Winkelcentra gepresenteerd. Tijdens de Expert Meeting Duurzame Winkelcentra ontving Ruud Lubbers symbolisch het eerste exemplaar van de Toolkit. Een praktisch instrument om winkelcentra duurzaam te ontwikkelen, te realiseren en te exploiteren.Cauberg-Huygen is als adviseur betrokken bij de realisatie van deze toolkit.  
 
Lees meer