LinkedIn Twitter

Nieuws


  10-7-2010
De Wijk van Morgen
class=fotolinks De toekomst is duurzaam. Duurzaam leven, duurzaam wonen. Fossiele energiebronnen als olie, gas en kolen zullen ooit simpelweg op zijn. Natuurproducten Hogeschool Zuyd speelt daar op in door studenten op te leiden met de term ’duurzaamheid’ in gedachte. Dat uitgangspunt wordt momenteel in de praktijk gebracht in ’De Wijk van Morgen’, waarin straks echt te zien is hoe we ooit allemaal zullen leven en wonen.

 
 
Lees meer  
  28-6-2010
Geluid en ventilatie ondermaats in nieuwbouw
Nieuwbouwprojecten presteren nog ondermaats op geluid en ventilatie. Dat constateert de VROM-inspectie na controle. Ingenieursbureau Cauberg-Huygen heeft namens de VROM-inspectie 52 bouwprojecten van deze opdrachtgevers onderzocht. In totaal hebben twintig gemeenten deelgenomen aan het onderzoek. De meeste zijn middelgrote gemeenten zoals Arnhem, Breda, Enschede, Groningen, Haarlem, Nijmegen en Tilburg.  
 
Lees meer  
  26-5-2010
Vergelijkend onderzoek trillingsmeters laat grote afwijkingen zien
Cauberg-Huygen Raadgevende Ingenieurs BV en Heitechnisch bureau BREM hebben bij trillingsmetingen aan heiwerk in Rotterdam een vergelijkend trillingsonderzoek uitgevoerd waarbij vijf in Nederland veelgebruikte typen trillingsmeters gelijktijdig zijn ingezet en onderling vergeleken. De meetresultaten laten soms grote afwijkingen tussen de diverse typen zien, maar ook tussen meters van hetzelfde merk. Daarnaast bleken niet alle trillingsmeters even nauwkeurig.  
 
Lees meer  
  22-4-2010
Cauberg-Huygen geregistreerd expert BREEAM-NL
class=fotolinks Eind vorig jaar is door de Dutch Green Building Council (DGBC) de beoordelingsmethode BREEAM-NL gelanceerd. Vanaf eind maart is ook Cauberg-Huygen geregistreerd BREEAM-NL-expert. Door het opleiden van een aantal medewerkers tot BREEAM-NL-expert is Cauberg-Huygen in staat een volledige BREAAM-NL analyse van een gebouw te maken ten aanzien van alle duurzaamheidsaspecten.  
 
Lees meer  
  15-4-2010
Presentaties Bouwen is vooruitzien online
De presentaties van de sprekers van het avondseminar van Cauberg-Huygen Bouwen is Vooruitzien. Visie op een duurzaam 2015 staan online. Dit avondseminar stond in het teken van duurzaamheid. De sprekers gaven hun visie op ontwikkelingen binnen de bouw en ruimtelijke ordening in Nederland vanuit de disciplines Energie, Leefkwaliteit en Veiligheid.  
 
Lees meer