LinkedIn Twitter

Nieuws


  30-6-2014
Prêt-à-Loger: Olympisch podium naar Solar Decathlon
class=fotolinks Met het op de TU Delft ontwikkelde ‘Prêt-à-Loger’ kunnen zo’n 1,4 miljoen Nederlandse woningen van eigen energie voorzien worden. DPA-Cauberg-Huygen is een van de begeleidende partners.
 
 
Lees meer  
  25-6-2014
Henk Spierenburg voorzitter VVM-sectie Geluid en Trillingen
class=fotolinks Henk Spierenburg, vestigingsdirecteur bij DPA Cauberg-Huygen, is de nieuwe voorzitter van de sectie Geluid en Trillingen van de VVM. Het bestuur van de sectie focust zich op kennisuitwisseling en voorlichting rond geluid, trillingen en de verschillende deelgebieden zoals laagfrequent geluid, verkeers- en luchtvaartlawaai, geluid in woningen en industrielawaai. Dit in combinatie met de gevolgen voor het milieu.  
 
Lees meer  
  19-6-2014
Energieberekeningstool Ezie in de praktijk
class=fotolinks Ezie laat bewoners zien hoe hun energiegebruik zich verhoudt tot dat van hun buren en geeft besparingstips op maat. Bovendien geeft de energieberekeningstool inzicht in het effect van renovatiepakketten. De nieuwste versie biedt nog meer mogelijkheden, waaronder inzicht in het effect van renovatiepakketten.  
 
Lees meer  
  19-6-2014
WKO-recovery 62 woningen in Veghel gestart
class=fotolinks Een jarenlang probleem met de collectieve energievoorziening van de projecten Ketelven en Mergelven in Veghel wordt voorgoed uit de wereld geholpen. DPA Cauberg Huygen speelde hierbij als onafhankelijk adviesbureau een belangrijke ondersteunende rol. De bewoners, verenigd in het bewonerscomité, de technische commissie en de VvE’s hadden volledige inspraak.  
 
Lees meer  
  17-6-2014
QuaWonen combineert duurzame renovatie met innovatief buurttraject
class=fotolinks QuaWonen heeft met 240 woningen in Krimpen aan den IJssel deelgenomen aan Slim & Snel. Dit is de werkwijze van Stichting Experimenten Volkshuisvesting (SEV) om jaren ’60- en ‘70-woningen grootschalig, duurzaam én betaalbaar te renoveren. SCoop – een consortium van Hemubo Bouw, Rudy Uytenhaak Architectenbureau, KCP en DPA Cauberg Huygen - ontwikkelde hiervoor een simpel en overzichtelijk plan, met coöperatie als sleutel tot succes.  
 
Lees meer