LinkedIn Twitter

Nieuws


  22-5-2014
Primeur voor Provinciehuis Noord-Holland: GPR Certificaat
class=fotolinks Het Provinciekantoor Houtplein in Haarlem heeft een primeur: het is het eerste gerenoveerde gebouw met een GPR-opleveringscertificaat. Dit is op 14 mei officieel aan de Provincie Noord-Holland overhandigd door DPA Cauberg-Huygen, adviseur duurzaamheid binnen het project.  
 
Lees meer  
  21-5-2014
Eerste paal voor Pathé Arnhem
class=fotolinks Naast Centraal Station Arnhem opent in november 2015 een nieuw leisurecomplex met een filmtheater van Pathé, horecaruimten en winkels. DPA Cauberg-Huygen adviseert over de brandveiligheid, bouwfysica en akoestiek.  
 
Lees meer  
  12-5-2014
Omgaan met geluidsoverlast voetbalkooien
class=fotolinks Wie kent ze niet, de als voetbalkooien uitgevoerde trapveldjes ofwel Cruyff Courts? Ze worden aangelegd in woonwijken en zijn bedoeld om samen te spelen en te sporten. Fantastisch, zo'n ontmoetingsplek. Maar hoe zit het met de geluidsoverlast voor omwonenden?  
 
Lees meer  
  8-5-2014
Bereken de verwachte energierekening van uw nieuwbouwwoning
class=fotolinks Hoe hoog is de energierekening van een nieuwbouwwoning? Tot nu toe was dat een black box, maar dat gaat veranderen. In opdracht van het Lente-akkoord Energiezuinige Nieuwbouw heeft DPA Cauberg Huygen een uniforme berekeningsmethodiek opgesteld waarmee de energierekening van een nieuwbouwwoning op een genormeerde manier te voorspellen is.  
 
Lees meer  
  6-5-2014
Bevingen door gaswinning: hoe is schade te voorkomen?
class=fotolinks DPA Cauberg-Huygen onderzoekt de impact van geïnduceerde aardbevingen op bouwkundige constructies, industriële installaties en machines. We bieden inzicht in het dynamisch gedrag van de constructie op de trillingsbelasting van een beving en de meest geschikte manier om schade duurzaam te herstellen of in de toekomst te voorkomen.  
 
Lees meer