LinkedIn Twitter

Nieuws


  16-7-2013
Rapport Prestatie-eisen ventilatie in scholen beschikbaar
In juli 2013 maakte staatssecretaris Mansveld bekend dat zij gratis CO2-meters beschikbaar wil stellen aan basisscholen. Dit in het kader van de Nationale Aanpak Milieu en Gezondheid (NAMG).  
 
Lees meer  
  3-7-2013
Pers neemt kijkje achter bouwschermen Mauritshuis
Op 3 juli organiseerde het Mauritshuis in Den Haag een ‘kijkje achter de bouwschermen’ voor de pers. Het ontwerp werd gemaakt door Hans van Heeswijk Architecten. Cauberg-Huygen werkte al vaker met het bureau samen op het gebied van de ver- en nieuwbouw van monumentale gebouwen, zoals Museum de Hermitage in Amsterdam.  
 
Lees meer  
  1-7-2013
Basisscholen krijgen gratis kooldioxidemeter
Basisscholen die er nog geen hebben, kunnen gratis een CO2-meter krijgen. Dat schrijft staatssecretaris Wilma Mansveld in een brief aan de Tweede over de NAMG. DPA Cauberg-Huygen onderzocht in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken de mogelijkheid om bouwtechnische eisen en bepalingsmethoden op te stellen voor CO2-concentraties in scholen.  
 
Lees meer  
  28-6-2013
Adviestool Renoveren A+ online
Het renoveren van bestaande woningen naar hogere energielabels wordt steeds belangrijker. Om dergelijke stappen te kunnen maken, ook op grote schaal, is de adviestool Renoveren A+ ontwikkeld. Met deze internetapplicatie kunnen opdrachtgevers zoals woningcorporaties vrijblijvend testen of een renovatie van hun voorraad naar label A of hoger haalbaar is.  
 
Lees meer  
  27-6-2013
Fl-Ex House in de Wijk van Morgen officieel geopend
Op dinsdag 25 juni 2013 is het Fl-Ex House, het tweede gebouw in De Wijk van Morgen op bedrijventerrein Avantis in Heerlen geopend. Het Fl-Ex House is een duurzaam, flexibel en exergetisch gebouw. Zowel in de idee- als in de ontwikkelfase van de levensloopbestendige woning zijn leerlingen van het mbo en studenten van het hbo betrokken. Voor hen is De Wijk van Morgen het ultieme leerwerkbedrijf waar met zestig bedrijven uit de regio intensief wordt samengewerkt.  
 
Lees meer