LinkedIn Twitter

Trajectbegeleiding BREEAM-NL

 

Geef uw gebouw meerwaarde met internationaal duurzaamheidscertificaat

BREAAM NL Expert

Een duurzaamheidslabel voor gebouwen wordt straks net zo vanzelfsprekend als een houdbaarheidsdatum bij etenswaren. Wilt u echt werk maken van duurzaamheid? Dan legt u met de certificeringsmethode BREEAM-NL de lat hoog. Om de felbegeerde BREEAM-NL-sterren op uw gebouw te kunnen ‘plakken’, moet u aan nauwlettende voorwaarden voldoen en complexe procedures volgen. DPA Cauberg-Huygen verzorgt graag het hele traject voor u, zodat uw gebouw een optimale BREEAM-score behaalt.

Energie- en duurzaamheidslabels bij gebouwen wegen steeds zwaarder in de markt. Ze zorgen voor een meerwaarde bij de verhuur van een duurzaam kantoorgebouw of winkelcentrum. Ook verankeren gemeenten, beleggers en banken de labels steeds vaker in hun eisenpakket. Tot slot geven gebouw-eigenaren met een dergelijk label een statement naar de samenleving wat betreft hun filosofie en betrokkenheid. BREEAM-NL onderscheidt zich in de veelvoud van labels omdat het een internationaal erkende certificeringsmethode is die wereldwijd de grootste autoriteit bezit. BREEAM staat voor Building Research Establishment Environmental Assessment Method.

Wat betekent dit voor u?
Voor de certificering wordt duurzaamheid in een heel brede context beoordeeld, daarbij wordt gekeken naar zaken als management en gezondheid, energie, materialen en afval. Met een BREEAM-NL-certificaat zijn vijf scores te behalen, van één tot vijf sterren, waarbij vijf sterren de hoogst haalbare score is. Om zover te komen, moet in twee fases aan strenge voorwaarden worden voldaan; in de ontwerp-fase en in de bouwfase. Voor het ontwerp is een tijdelijk certificaat verkrijgbaar. Alleen als het gebouw na oplevering de beoordeling op alle fronten doorstaat, volgt het definitieve certificaat.

Wat kunnen wij voor u betekenen?
DPA Cauberg-Huygen kan u tijdens nieuwbouw- en renovatieprojecten met specialistische kennis ondersteunen bij het behalen van een BREEAM-NL-certificaat. We realiseren uw ambitie. Tijdens het hele traject - van acquisitie tot oplevering - staan we u bij met raad en daad. We helpen de voorwaarden te vertalen naar het ontwerp en de uitvoering. Het proces kan al beginnen met advies voor een geschikte ontwikkelingslocatie die voldoet aan de BREEAM-NL-normen. Vervolgens kunnen we een quickscan uitvoeren. Met de resultaten hiervan kunnen we het ontwerp beoordelen. Tevens zullen we u vanzelf-sprekend over de nodige wijzigingen adviseren.

DPA Cauberg-Huygen heeft gespecialiseerde BREEAM-NL-experts in dienst. Zij hebben uitstekende kennis van en ervaring op het gebied van installaties, bouwfysica, duurzame energie en veel andere vakgebieden. Dat maakt dat zij een substantieel deel van de uitvoering van de bewijslast voor het BREEAM-NL-certificaat kunnen begeleiden en de projecten integraal kunnen beoordelen. Dat laatste is een belangrijke voorwaarde om de maximale BREEAM-NL-score te behalen.

Voor meer informatie over Trajectbelegeiding BREEAM-NL kunt u contact opnemen met een van onze vestigingen.Download hier het productblad Trajectbegeleiding BREAAM-NL.